ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wie in Eemnes zoet is krijgt piet-za, wie stout is de roe | NH Gooi
  • Regio Eemnes
  • Vrijdag 01 december 2023 om 12:15 | bijgewerkt: om 12:50 uur
  • Daan Bakker

Gisteren bracht Sinterklaas, samen met wat Piet-za's, een kort bezoek aan het Huis van Eemnes om cadeautjes en hapjes uit te delen. De Sint ging bij alle kinderen even aan tafel zitten om met ze te praten, en natuurlijk te genieten van heerlijke pizza's. Natuurlijk kwam de goedheiligman niet met lege handen maar uiteindelijk kreeg niemand de roe.

Sint en Piet-za
Sint en Pieten eten pizza in Eemnes Huis van Eemnes

Het idee voor Sint en Piet-za is ontstaan toen Nienke van Engelen, coördinator van het Huis van Eemnes, verkleed als Piet samen met collega's in een restaurant kinderen verraste. Ze gingen van tafel naar tafel om kleine cadeautjes en hapjes uit te delen. "Dat kunnen wij bij Huis van Eemnes nog beter dacht ik. We staan hier bekend om onze heerlijke pizza’s en vanuit daar is het idee van Sint en Piet-za ontstaan",  vertelt Van Engelen. 

"Op elke pizza zit natuurlijk tomatensaus, en dat gaat snel fout met mijn grote baard."
Sinterklaas

Dit jaar was het voor de tweede keer dat de Sint met zijn pieten langs kwam in Eemnes om samen met de kinderen heerlijke pizza’s te eten. Na het succes van vorig jaar is besloten het evenement uit te breiden van één avond naar twee avonden. En als je aan de Sint vraagt of dat niet een beetje ongezond is, grapt hij: "Nee hoor, moet kunnen. Ik ben jonger dan je denkt hoor!"

Spannend maar leuk

Het hele idee is dat op twee avonden een groep van 22 kinderen met hun ouders gaan eten bij het restaurant in het Huis van Eemnes. Sinterklaas gaat op die avonden een voor een de tafels langs om een gezellig praatje met de kinderen te maken. Hij zal uiteraard voorlezen uit zijn grote boek en deelt aan ieder kind een cadeautje uit: "Want we laten geen kinderen met lege handen zitten".

Sommige kinderen vinden het toch wel een beetje spannend en kruipen dicht tegen papa of mama aan. Maar de meesten kunnen hun geluk niet op. "Hele leuke ervaring. Sinterklaas en pizza, wat wil je als kind nog meer?", vertelt een van de ouders, "En nog een cadeautje mee ook, dit wordt lastig voor 'Sint' om te overtreffen volgend jaar!"

"Hele leuke ervaring. Sinterklaas en pizza, wat wil je als kind nog meer?"
Ouder

De Spaanse goedheiligman houdt wel van een Italiaanse pizza. En hoewel hij bijna niet kan kiezen, heeft hij wel een voorkeur: "Nou dat is erg lastig. Op elke pizza zit natuurlijk tomatensaus en dat gaat snel fout met mijn witte baard. Maar als ik dan een favoriet zou moeten aanwijzen is dat een salami pizza."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren