ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beeldbepalende Ankeveense brug na 75 jaar weer terug | NH Gooi

Beeldbepalende Ankeveense brug na 75 jaar weer terug

  • Dinsdag 28 april 2020 om 12:58
  • Sjoerd Stoop

ANKEVEEN - Ankeveen heeft haar beeldbepalende gele brug weer terug: 75 jaar nadat deze uit het dorpsbeeld verdween werd de brug vanmorgen teruggeplaatst. 

Gele Brug Ankeveen
Gele Brug Ankeveen|Joost Zwagerman

De brug bepaalde vele jaren het dorpsbeeld van Ankeveen, maar moest aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het veld ruimen. De brug werd gesloopt door de Duitsers die zich realiseerden dat de geallieerden wel heel dichtbij kwamen. De Duitsers wilden het ze zo moeilijk mogelijk maken en besloten overal bruggen te ontmantelen. 

Na de oorlog kwam er een betonnen oversteek voor terug. Toen Ankeveners hoorden dat deze brug aan vervanging toe was, bedachten ze dat het mooi zou zijn om de aloude Gele Brug in ere te herstellen.

Het harde werk wordt nu beloond: de brug staat weer op z'n plek. De brug zou op 2 mei officieel heropend worden, maar dat moment is door het coronavirus uitgesteld tot komend najaar. 

Joost Zwagerman

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook