ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise Hangijzers: gloednieuwe talkshow neemt lokale hete kwesties onder de loep | NH Gooi
  • Regio Wijdemeren
  • Woensdag 28 februari om 06:52 | bijgewerkt: donderdag 29 februari om 12:38 uur
  • Petra de Beij

Woningnood, openbaar vervoer, de fusie van Wijdemeren, de opvang van asielzoekers: in 't Gooi spelen veel belangrijke thema's waar veel over te zeggen valt. Niet online, maar aan tafel, met elkaar. NH en NH Gooi komen daarom met een nieuwe maandelijkse talkshow, Gooise Hangijzers. Het doel: hete hangijzers niet alleen te bespreken, maar ook te proberen samen op te lossen. 

Talkshow Gooise Hangijzers vanuit STUDIO Mediaplein
Talkshow Gooise Hangijzers vanuit STUDIO Mediaplein NH Media

Morgen wordt afgetrapt met de opnames van de eerste talkshow, vanuit Studio Mediaplein. Daar staat de gemeentefusie van de gemeente Wijdemeren centraal.

Is Hilversum de aangewezen fusiepartner of juist Gooise Meren? Is er een mogelijkheid dat Wijdemeren zelfstandig blijft? Zijn die participatiebijeenkomsten een wassen neus en is de beslissing over een fusiepartner al gevallen? Heeft Wijdemeren wel een stem in deze fusie of is het de provincie die de knoop doorhakt?

Het zijn de vragen die spelen, waar discussies over worden gevoerd, maar wat klopt nu eigenlijk en wat de stand van zaken? Aan tafel praten bewoners Steven Voorn en Hetty Kastelein met onder meer locoburgemeester Gert Zagt en Noor de Bruin van de Stichting 's-Graveland Werelderfgoed. 

Gooise Hangijzers

De eerste aflevering van Gooise Hangijzers is te zien op vrijdag 1 maart vanaf 19.00 uur, via www.nhgooi.nl en www.nhnieuws.nl/gooi. De talkshow wordt gemaakt door de streekredactie NH Gooi. 

Het gesprek wordt geleid door NH-journalist Ingmar Meijer. "Eén keer per maand staat een gemeente in het Gooi centraal en bespreken we een ‘heet hangijzer’. Niet verwonderlijk dat we starten met de situatie in Wijdemeren. Er zijn veel vragen en zorgen bij inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen. Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Alles komt op tafel", vertelt hij. 

Publiek welkom

Publiek is van harte welkom om de opname van Gooise Hangijzers bij te wonen. Donderdagavond 29 februari gaan de deuren van Studio Mediaplein in winkelpassage Gooise Brink open vanaf 19.15 uur. De opnames starten om 19.30 uur en zullen een half uur duren.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren