ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vuurwerkteam politie Gooi en Vechtstreek weer actief | NH Gooi

Vuurwerkteam politie Gooi en Vechtstreek weer actief

  • Dinsdag 24 november 2009 om 13:27 | bijgewerkt: om 16:42 uur
  • Ton Ensink

Vanaf 1 september is het vuurwerkteam van de politie Gooi en Vechtstreek weer actief. Het team richt zich op de handel in illegaal vuurwerk in de regio. Dit vuurwerk is de grootste oorzaak van vernielingen en verwondingen en vormt een gevaar voor de leefomgeving.

Het team, bestaande uit specialistische rechercheurs, doet onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. Ze wil met name de inwoners van de regio wijzen op het gevaar dat men loopt door opgeslagen illegaal vuurwerk in woningen, garageboxen, loodsen en schuren. Vuurwerk is massa-explosief; wat wil zeggen dat opgeslagen stuks vuurwerk niet een voor een afgaan, maar alles in een keer. Het kan in één keer een gehele woning opblazen. Daarnaast is illegaal vuurwerk vaak het soort dat gebruikt wordt voor het vernielen van straatmeubilair.

Samen de strijd aan

Het vuurwerkteam doet een beroep op de inwoners van de regio om melding te maken van handel in illegaal vuurwerk. Maar ook van verdachte situaties zoals garageboxen die normaal niet gebruikt worden en rond deze tijd ineens veel open staan. Of dat er veel ‘verkeer’ is rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt. Maak ook melding van opgeslagen illegaal vuurwerk in een woning. Als dit tot ontploffing komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Waar melden?
Melding doen van bovenstaande informatie kan bij het vuurwerkteam van de politie Gooi en Vechtstreek dat bereikbaar is via het nummer 0900 8844. Wie liever anoniem melding doet, kan dit doen bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.