ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Burgemeester Hertog: Geen begrip Blaricums verzet tegen verdwijnen tweede bluswagen | NH Gooi

Burgemeester Hertog: Geen begrip Blaricums verzet tegen verdwijnen tweede bluswagen

  • Regio Huizen
  • Woensdag 26 februari 2014 om 17:44

Burgemeester Fons Hertog van Huizen heeft ‘helemaal geen begrip’ voor het verzet van Blaricum tegen het verdwijnen van de 2e brandweerwagen.

Als bestuurslid van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek is hij ook portefeuillehouder van de brandweer. Hertog zei woensdag tegen Radio 6FM dat nader onderzoek Blaricum ongelijk geeft en dat de argumenten voor handhaving van een 2e brandweerwagen vooral door ‘emotie’ van de vrijwilligers in die gemeente worden ingegeven. Blaricum heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de geschillencommissie van de Veiligheidsregio. Wanneer de zaak dient is nog niet bekend, maar “mocht daaruit komen dat wij fout zitten, dan gaan wij niet krampachtig door”, aldus Hertog.

Samen met brandweercommandant John van der Zwan gaf Hertog woensdag de aftrap van de nieuwe publiekscampagne “Nieuw Rood” van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. De inwoners van de regio krijgen daarin informatie over de andere werkwijze bij brandmeldingen en een kortere aanrijdtijd van de bluswagens. Daarnaast moet de brandveiligheid worden vergroot door veel meer aandacht te schenken aan preventie in huizen, bedrijven en scholen.  Het interview met burgemeester Hertog en brandweercommandant van der Zwan is te beluisteren via de site van 6fm onder 'uitzendinggemist' van zaterdag 1 maart bij 6FM Actueel of klik op onderstaande link.